Перейти до основного вмісту

Файли-заготовки до розділу ІІІ

Шановні колеги! Розміщуємо посилання на файли-заготовки до розділу 3. Їх можна завантажити на власне е-сховище за покликанням:

https://drive.google.com/drive/folders/1cT7zNZ947wWEo9gCaUak_vdwkkdR4Yn-?usp=sharing

Будемо вдячні за те, що при перевірці файлів на наявність ви також переглянете їх вміст на предмет наявності потрібних таблиць чи інших об'єктів баз даних чи їх надлишковості. Можливо під час підготовки підручника та його апробації файли були змінені і ми не помітили необхідності їх виправлення. Ваші пропозиції читаємо у коментарях.

Коментарі

Oleksandr Shevchuk каже…
До вправи 3 параграфа 17. У базі даних Магазини не потрібна таблиця Постачальники. Таблицю Постачальники потрібно імпортувати з іншої бази даних, а потім зв’язати за допомогою Майстра підстановок. А вона вже є та вже й зв’язана. І при виправленні вже разом змініть назву таблиці Магазини на Магазин, щоб було як за умовою завдання
Ольга Барна каже…
Дякую за допомогу!
Oleksandr Shevchuk каже…

Доброго часу доби. До вправ 5 та 6 параграфа 18. У таблиці Рейси бази даних Розклад руху літаків є поля Відліт та Прибуття. Це час. Наприклад, у вправі 5 потрібно знайти рейси, що відлітають після 12.00. Так як записаний час у полі Відліт (а саме Тип даних Число, та числа записані і через кому і через крапку) використавши розширений фільтр рейси, знайти рейси що відлітають після 12.00 не можливо.
Аналогічно з полем Прибуття.
Лидия каже…
Велике спасибі за вашу працю!!!!

Популярні дописи з цього блогу

Файли-заготовки до розділу ІІ

Шановні колеги! Файли-заготовки до розділу "Моделі й моделювання. Аналіз і візуалізація даних" можна завантажити за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1ceACuRPMAIzggt5reJWk-_W-o9v5x1hl?usp=sharing Важливо, що у розділі є дві логічно пов'язані підтеми: Візуалізація та Статистика. Такі ж назви мають і папки із файлами. Зауважимо, що запропонованих фінансових задачах вказані умовні відсотки. Вони можуть відрізнятись від відсотків, які чинні у фінансових установах. Ви можете використовувати запропоновані відсоткові ставки або використати поточні. Вдалих уроків!

Методичні рекомендації щодо викладання курсу інформатики у 2018-2019 н.р.

Методичні рекомендації щодо викладання інформатики у 2018/2019 навчальному році У 2018/2019 навчальному році вивчення інформатики в старшій школі закладів загальної середньої освіти здійснюватиметься за навчальними програмами, які розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки України: Класи(рівні) Рік затвердження програми Посилання Старша школа (10 клас) Рівень стандарту 2018 https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/programy-10-11-klas/2018-2019/informatika-standart-10-11.docx Профільний рівень https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/programy-10-11-klas/2018-2019/01/10-11-profilniy-riven.docx Старша школа (11 клас) Рівень стандарту 2017 https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/programy-10-11-klas/1-informatika-standart-10-11-final.doc Академічний рівень https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/programy-1